۱۳۹۱ تیر ۲۳, جمعه

دوره آنلاین فلسفه سیاسی، با تاکید بر رابطه دین و سیاست از منظری لیبرال-دموکراتیک



قرار است از دهم یا یازدهم مرداد تا تقریبا آخر شهریور هفت جلسه فلسفه سیاسی بصورت ویدئویی آنلاین (وبینار=وب+سمینار) به زبان فارسی تدریس کنم. برگزار کننده این کلاسهای آنلاین موسسه "پژوهش رسانه در ایران" است که وابسته به مدرسه‌ی ارتباطات اننبرگ در دانشگاه پنسیلوانیا است. حضور و ثبت نام برای همه و از هر گروه یا طبقه اجتماعی، داخل یا خارج کشور، آزاد و رایگان است. فقط باید فرم زیر را به صورت آنلاین پر کنید. من در این دوره بر مساله رابطه دین و سیاست در چارچوبی لیبرال-دموکراتیک تمرکز خواهم کرد و بطور مشخص نظریات جان رالز (دو جلسه اول)، رابرت آئودی (جلسه سوم)، عبدالله النعیم (جلسات چهارم و پنجم) و مهدی حائری یزدی (جلسه ششم) را تدریس خواهم کرد.آگهی دوره در وبسایت موسسه پژوهش رسانه در ایران را اینجا می توانید ببینید.
هدف از این دوره سمینارهای فلسفه سیاسی تعمیق آگاهی مخاطبان، خصوصا روزنامه­نگاران و اصحاب رسانه، با مفاهیم پایه لیبرال-دموکراسی جدید و تحقیقات متاخر در این زمینه است. در این روزها کم نیستند نوشته هائی که به نحوی آمیخته با ابهاماتی در مورد رابطه دین و حکومت در چارچوبی دموکراتیک اند. این دوره برای مشارکت در رفع کمبود آثار به زبان فارسی در این زمینه­ها تنظیم شده است.
در جلسه اول معنای عبارت سیاسی در لیبرالیسم سیاسی، یعنی فلسفه سیاسی جان رالز (2002-1921) اندیشمند معاصر برجسته آمریکائی تبیین خواهد شد و چرائی اهمیت تفکیک رالز میان لیبرالیسم سیاسی و لیبرالیسم جامع در بحث رابطه دین و سیاست صورت­بندی خواهد شد. در جلسه دوم ایده خرد عمومی رالز، به همراه ایده­های بیان و حدس، به عنوان مفاهیم محوری فلسفه سیاسی رالز در رابطه هنجاری میان دین و لیبرال­دموکراسی توضیح داده خواهند شد و گفته خواهد شد چرا گفتمانی مانند آنچه در ایران روشنفکری دینی می خوانیمش می تواند در تعمیق ارزش­های لیبرال­دموکراتیک در فرهنگ سیاسی یک جامعه مذهبی از منظر رالز موثر باشند. در جلسه سوم نظریه رابرت آئودی (-1941) در مورد رابطه حکومت سکولار و شهروند دیندار تدریس خواهد شد. در جلسه­های چهارم و پنجم نظریه عبدالله النعیم (-1946) در مورد رابطه اسلام و حکومت سکولار، و استدلال­های او در کتاب معروف او در همین زمینه بنا بر اینکه چرا مسلمانان لازم است ایده حکومت سکولار را بپذیرند تدریس خواهد شد. در جلسه ششم تئوری حکومت به مثابه وکالت مالکان مشاع مهدی حائری یزدی (1999-1923)، به عنوان یک نظریه قرارداد اجتماعی لیبرال­دموکراتیک که بر اساس برخی مفاهیم پایه موجود در فلسفه و فقه اسلامی صورت­بندی شده است، تدریس خواهد شد.
جلسه هفتم جمع­بندی مباحث شش جلسه گذشته خواهد بود و پاسخ به پرسش­های شرکت­کنندگان در پایان این دوره.
 اگر مایل به شرکت بودید در فرم ثبت نام ترجیح تان در مورد روز و ساعت برگزاری مشخص کنید. مهلت برای ثبت نام تا دوسه روز مانده به دهم یا یازدهم مرداد (سی و یکم جولای یا اول آگوست)، یعنی زمان تشکیل جلسه اول دوره، خواهد بود. ترجیح آن است که ثبت نام را به دقیقه نود موکول نکنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر